Žil Verne: Chceme otvárať aj ďalšie prevádzky

Opäť to nebola nuda. Máme za sebou pivovarnícky rok 2016 a môžeme bilancovať. Pre niekoho bol prelomový, pre iného stabilizačný. Portál oPive.sk sa rozhodol na prelome rokov uskutočniť veľkú anketu medzi pivovarníkmi a odborníkmi, ktorí sa pohybujú okolo piva. Dnes odpovedá majiteľ podniku Žil Verne Martin Miškov.

Ako hodnotíte rok 2016?
Pre nás bol rok 2016 naozaj prelomový, keďže sa nám v krátkom čase podarilo vytvoriť koncept Žil Verne. Otvorili sme našu prvú prevádzku Craft Beer Pubu na Panskej ulici v centre Bratislavy, ktorá sa od začiatku otvorenia uchytila a dovolím si tvrdiť, že vhodným spôsobom prispela k podpore remeselného piva na Slovensku.

Čo bolo pre vás udalosťou roka?
Úspech Žil Verne je pre nás jednoznačne udalosťou roka.

Aké problémy trápia podľa vás sektor pivovarníctva?
Čo sa týka vecí, ktoré nás trápia v oblasti pivovarníctva, tak tie sme zatiaľ nezaznamenali v takej miere, že by to stálo za zmienku. Samozrejme platí, že na Slovensku je prehnaná miera byrokracie a podnikateľské prostredie, tiež nie je najlepšie, ale to je skorej už politika a tou si nechcem nechať kaziť záver úspešného roku 2016 🙂

Čo vám urobilo v roku 2016 najväčšiu radosť?
Podarilo sa nám vybrať a spojiť jedných z najlepších sládkov na Slovensku a každý z nich pre nás vytvoril jedinečné pivá, ktoré sa tešia veľkej obľube tých najdôležitejších, našich zákazníkov.

Aký bude podľa vás rok 2017? Čo bude pre vás najväčšou výzvou?
V roku 2017 určite nebudeme poľavovať práve naopak, chceme otvoriť ďalšie prevádzky Žil Verne, máme v pláne aj ďalšie nové pivá a ak dá Boh šťastia, možno aj pivovar.  

Snímka: archív M. M.