A už vieš, čo ti naježí? Hlavne podľa zásluh!

Punkova - Zichovec

Chcel som byť ako všetci a ukázať niečo zo zabíjačky (áno, chváliť som sa chcel ). Ale zase, kto to nepozná? Jasné aj dátum si to pýtal 13.12., no sviňú zarežeme inokedy! Veď nebudeme robiť, čo chce systém a niekto nám to diktuje. To môžu len v Bielom dome. The Exploited – FUCK THE USA

Potrebuješ
  • Hovädzí krk: 600 g
  • Bravčový bôčik: 300 g
  • Soľ: 15 g
  • Korenie: 5 g
  • Cesnak: 50 g
  • Údená paprika: 5 g

  • Červená paprika: 100 g
  • Cibuľa: 200 g
  • Pór: 50 g
  • Bravčová masť: 50 g
  • Pivo: 0,2l Zichovec – Nectar of Darknes

  • Smotana 33%: 250 ml
  • Cheddar 6-mesačný: 200 g
  • Bryndza: 100 g

  • Zemiaky (agrie ): 2 kg
  • Bravčová masť: 2 kg
  • Soľ: 20 g
  • Chilli: 5 g (Moruga a snaž sa aby bola v prášku)

  • Chilli papričky čerstvé: 500 g (pálivosť je tvoja voľba, ty si zodpovaj druhé pálenie)
  • Cesnak: 50 g
  • Cukor kryštál: 60 g
  • Soľ:10 g
  • Jablčný ocot: 0,1 l
Postup

Vieš čo? O čase sa baviť nebudeme, lebo niekomu vadí aj tri hodiny v kuchyni. Ale zabíjačku ti ukážem. Ako povedal Filip: NAUČÍM AMERIČANOV KLOBÁSE ROBIŤ! Inseminační stanice – Zapalte hranice

Mäso očistí (hovädzie od šlachy a bôčik stiahni z kože). A poriadne pomeľ. Pridaj koreniny a premiešaj. Keď si budeš myslieť (10 minút), že stačí, tak pridaj ešte tri minúty. Vlož do misky a nechaj aspoň cez noc odpočinúť (nech prejdú chute).

Očistenú cibuľu nasekaj na malé kocky spolu s paprikou (2mm x 2mm a keď ti to nejde nauč sa ). Na masti zprudka orestuj zeleninu aj s pórom cca jednu minútu za stáleho miešania nech nehorí. Potom pridaj mäso z chladničky. Za stáleho miešania restuj spolu aspoň 12 minút (pokiaľ to nebude na 70 percent ). Teraz zalej pivom a nechaj vydusiť. Bez pokrievky lebo „šak“ to suchšie chceš (nech to proste nepláva).

Aj keby si to posral a ostane to suché, tak nemaj oči pre plač. Bude aj omáčka. Plač nechaj slabším. Jaksi Taksi – Hosana Bin Ladin

Smotanu priveď do varu pridaj postrúhaný s bryndzou. Odstav a poriadne rozmiešaj ( určite to ide ). Nemusíš soliť máš, tam brynzu.

Pesnička alebo omáčka je dlhšia? Toto ti určite ostalo ešte z minula, ale keby už si rozdal tu ťa naučím. A ty budeš učiť ďalej. Davová psychóza – Dobyvateľ

Papričky pozdĺžne rozrež a očisti od semienok. Pomeľ na mlynčeku na mäso alebo „rozkutruj“ na prach. Pridaj cukor, prelisovaný cesnak, soľ a dobre premiešaj (fakt dobre). Potom zmes vlož do zaváraninovej fľaše a nechaj fermentovať sedem dní. Každý deň otvor a premiešaj. Potom zmes vylej do hrnca a pridaj ocot.

Spolu to povar na miernom ohni päť minút od zovretia. Potom premixuj ešte raz a prepasiruj cez sito. Ak je treba dochuť. Vlož do menších pohárov a zasterilizuj ( 5-10 minút 100 °C ). V chlade to vydrží aj pár rokov. SRIRACHA

Už ťa to nebaví? Tak to si slabý v kolenách. Varenie je radosť. Povedal Filip. Ale tu si zober brigádnika. Konflikt – Vzor 1

Zemiaky očisti a namoč na hodinu do ľadovej vody. Potom zlej z vody a umy (toto robí brigádnik, takže ja ). Teraz zemiaky nakrájaj na tenké hranolky. Zase opláchni v ľadovej vody a osuš v kuchynskej utierke. Medzi tým rozpáľ masť na 170°C. Vlož hranolky a praž sedem minút.

Vytiahni hranolky odlož na sedem minút (alebo zamraz a máš domáce hrancle). Potom pridaj na 180°C a praž ďalších cca päť minút do chrumkava (záleží na hrubke). Po upražení vytiahni a zasyp soľou zmiešanou s chilli práškom. Dobre premiešaj a kľudne jedz.

Už máš koniec tak si to poď zložiť. Hlavne s radosťou. Dubioza kolektiv – U.S.A.

Hranolky nalož do misky zasyp mäsom. Prelej omáčkou zo syra a chilli omáčkou. Nasekaj pór a hoď ho tam. A kľudne to jedz aj lyžicou ako Julo.

Odporúčané pivo: Zichovec – Nectar of Darknes

Juro a Filip

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.