Beermalade: Pripravujeme jedno veľké prekvapenie

Opäť to nebola nuda. Máme za sebou pivovarnícky rok 2016 a môžeme bilancovať. Pre niekoho bol prelomový, pre iného stabilizačný. Portál oPive.sk sa rozhodol na prelome rokov uskutočniť veľkú anketu medzi pivovarníkmi a odborníkmi, ktorí sa pohybujú okolo piva. Dnes odpovedá Imrich Nógell, ktorý s manželkou Monikou založili džemovar beer[malade] v Rusovciach.

Ako hodnotíte rok 2016?
Rok 2016 bol podľa mňa skvelým pokračovaním trendu z roku 2015. Vznikli ďalšie nové pivovary nie len v mestách, kde bola výroba piva tradičná, ale aj na netradičných miestach. Z hľadiska Beermalade sa nám podarilo v priebehu roku dostať sa do povedomia zákazníkov a ponúknuť 49 druhov Beermalade.

Čo bolo pre vás udalosťou roka?
Pre mňa osobne tematická návšteva Bruselu zameraná na “kyseláče”, vrátane návštev lambicových pivovarov. A samozrejme otvorenie džemovaru a pivotéky beer[malade] v Rusovciach.

Aké problémy trápia podľa vás sektor pivovarníctva?
V globále stále pokračuje kupovanie úspešných remeselných pivovarov veľkými hráčmi, čo ja osobne považujem za problém, nakoľko sa zužuje výber a skupované sú tie, čo sú najúspešnejšie.

Čo vám urobilo v roku 2016 najväčšiu radosť?
Zjavne sa budeme opakovať, ale otvorenie našej prevádzky, hlavne prekonanie všetkých byrokratických prekážok, ktorých nebolo málo.

Aký bude podľa vás rok 2017? Čo bude pre vás najväčšou výzvou?
Budú vznikať ďalšie nové pivovary, trh ešte nie nasýtený. Čo začalo už vo väčšej miere tento rok, bude podľa mňa pokračovať aj v roku 2017. Bary a iné podniky budú uprednostňovať pivá z remeselných pivovarov pred veľkými hráčmi a to hlavne vo väčších mestách. Výzva pre Beermalade? Stabilizovať výrobu, dostať naše produkty do gastro prevádzok ako súčasť jedál. Radi by sme prišli na trh s jedným prekvapením, kde hlavnú rolu bude hrať naša Beermaalde v trochu inej forme ako doteraz. A samozrejme dostať náš obchod beer[malade] v Rusovciach na pivnú mapu.

Článok bol aktualizovaný