Prvý nástrel: Bio je v Rakúsku mimoriadne populárne. Rakúšania dbajú na svoje prostredie a dbajú aj na to, čo do seba dajú. Tento trend neobišiel ani pivovary. Na trhu je niekoľko kúskov, ktoré sa chvália nálepkou Bio. Jedno z nich si vyskúšame. Keď sme sa snažili prepísať jeho názov, narazili sme na problém. Meno bolo totiž napísané takým štýlom písma, že sme ho jednoducho nedešifrovali. A to sme toto pivo testovali traja. Čo už. Pomohol nám až ujo Google. Na ňom sme zistili, že ide o pivo s názvom Hadmar. Je to klasický ležiak.
Názov piva: Hadmar Das Bio Bier
Pivovar: Bierwerkstatt Weitra Bräu
Druh piva: Ležiak
Krajina: Rakúsko
Stupňovitosť: Neuvedená
Obsah alkoholu: 5,2 %
Zloženie: Voda, jačmenný slad, chmeľ. Slad a chmeľ sú kontrolované, aby spĺňali podmienky Bio produkcie. Práve preto sa môže pivo chváliť nálepkou Bio.
Cena: Niečo cez jedno euro. Pivo sme kúpili v rakúskom supermarkete.
Farba: Medená. Pivo je číre ako sklo.
Vôňa: Dominuje slad. Cítim karamel, med a v závetrí koreniny.
Pena: Smotanová konzistencia rýchlo padala.
Chuť: Úvod začína málo výrazne, k vyskočeniu tónoch dochádza až v strede. Tu hrá prvé husle karamel a v závetrí koreniny. Koncovka je horká len platonicky. Pivo je výrazne vodnaté.
Zhrnutie
Ničím výnimočné pivo. Jednoducho taká supermarketová klasika, ktorú ťahá hlavne karamelový stred. Práve ten je najvýraznejší a najviac baví. Rovnako dobre je na tom aj rezkosť a vyskladanie celého kúsku. Mínusom je vodnatosť piva a plochosť celkových chutí. Tento počin určite nie je prúser, je to taký lepší splachovač smädu. Dávam silnejšiu štvorku.