Pivo s názvom Jozef II asi fanúšikom remeselného piva na Slovensku netreba dvakrát predstavovať. Stojí za ním Holíčsky pivovar Wywar. Môžeme hovoriť, že ide o pivo, ktoré je z jeho ponuky asi najznámejšie a môžeme sa domnievať, že aj najpredávanejšie. Po určitom čase sa k nemu vraciame, chceli sme zistiť v akej je kondícii.
Názov piva: Jozef II
Pivovar: Holíčsky pivovar Wywar
Druh piva: Výčapné pivo
Krajina: Slovensko
Stupňovitosť: 10°
Obsah alkoholu: 3,8%
Zloženie: Voda, jačmenný slad, chmeľ, kvasnice.
Cena: Za fľašu s objemom 0,75 litra sme zaplatili štyri eura.
Farba: Svetlo-žltá. Pivo je jemne kalné.
Pena: Vysoká s jemnou šľahačkovitou štruktúrou.
Vôňa: Kombinácia sladu, karamelu aj korenín.
Chuť: Sladový základ je nevýrazný, rezkosť ideálna. V chuti kombinácia sladu, karamelu, chlebnatosti aj náznakov masielka. Horkosť je výraznejšia, doznievanie sladovo-korenisté.
Zhrnutie
Desiatka, ktorú by sme v podniku obracali celý večer. Ľahká, pekne vyskladané a dostatočne hutná. Bavili prechody aj celkové vyznenie. Určite desiatka, ktorá patrí medzi najlepšie remeselné na Slovensku. Za nás je to 7,5 bodu. Ak by boli tóny ešte o čosi istejšie, bolo by to ešte lepšie.