Toto počasie musíš milovať. Určite je pivo, ktoré keď si dáš, sa z neho počúraš. Ale keď Kazo buchne El Mariachi, môžeš ísť aj na veľkú! Zoberieš Vyzreté Mäso (Rib Eye), v Hellstork Bare El Mariachi (lebo my Záhoráci, to máme na skok) a môžu začať orgie! Catastrofy – Taký je život
Potrebuješ
- Vysoká roštenka: 1 kg (Rib Eye, Entrecôte, Delmoniko)
- Morská soľ: 10 g
- Biele korenie: 5 g (čerstvé, pomelieš si)
- Avokádo: 2 ks
- Cesnak: 50 g
- Soľ: 5 g
- Limeta: 1 ks
- Cherry paradajky: 100 g
- Slanina: 100 g
- Mladá cibuľa: 100 g
- Chilli: 2g (moja moruga)
- Hladká múka: 450 g
- Teplá voda: 0,3 l
- Soľ: 10 g
- Med: 50 g
- Sušené droždie: 10 g (jeden balíček)
- Ľadová voda: 0,1 l
- Cukor kryštál: 20 g
- Červená cibuľa: 100 g
- Vajce: 4 ks
- Polníček: 50 g
- Mozzarella: 200g
Postup
Takže dnes si zase popečieš. Viem, že je to otrepané hovoriť zase, keď pečieš furt. Filip vybral Bagel. Los Fastidios – Bmx Punx
Droždie rozpusti v teplej vode spolu s medom a nechaj postáť 10 minút. Potom primiešaj múku zmiešanú so soľou. Vypracuj komplexné cesto a nechaj prikryté podkysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Cca jednu hodinu.
Keď cesto vykysne, rozdeľ ho na 10 rovnakých častí. Vytvaruj bochníky a v strede urob dieru. Jemne roztoč na prste no nie, že to roztrhneš. Bagel vhoď do vriacej vody s cukrom a povar 1 minútu z každej strany. Vyber ich na utierku a potri ľadovou vodou. Vlož na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Peč pri teplote 200°C 17 minút. Kedy sú upečené už vieš.
Tak za toto ma každý vegan (vegetarián) bude neznášať. Ale Best Friends nepustí! Inseminační stanice – Tofu Teror
Slaninu orestuj na sucho a nechaj ochladnúť. Očistené avokádo a cesnak rozmixuj so soľou, chilli a šťavou z jednej limety. Cherry paradjky s mladou cibuľou nasekaj a primiešaj do avokáda. Pridaj slaninu a dobre spolu premiešaj. Sorry fakt nemám nič proti vám.
Už si na konci tak to bude fest rychlovka. No musí horať grill. Oheň furt! NH3 Feat. Los Fastidios & Redska – Against Racism
Keď trafiš kilo roštenky, buchni to na 4 časti. To máš cca 250g. To nakŕmiš osem ľudí úplne v kľude. Steaky nasoľ a okoreň. Buchni to na gril a nechaj to tam 2 minúty z každej strany. Potom to stiahni na kraj z ohňa a nechaj postáť dve minúty. Medzi tým na panvičke zo slaniny sprav volské oči s každej strany. No nevysuš to! Takže dve minútky z každej strany.
Zmotalo ťa? Sprav mi radosť a povedz áno.
Poď to poskládať. Lebo tričko zaslintané. La Pobreska – Hasta la Victoria
Bagel rozkroj a nalož naplátovaným mäsom. Prelož vajcom a potri avokádom. Prelož mozzarellou, zasyp nasekanou červenou cibuľou a priklop bagelom.
Odporúčané pivo: Unorthodox Brewing – El Mariachi
Juro a Filip
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.