Pálffy Brauerei: Radi by sme videli lepšiu spoluprácu medzi pivovarmi

Pálffy Brauerei

Pivovarníci majú za sebou mimoriadne náročný rok 2024. Aký bol? Priniesol aj nejaké pozitíva? Aj na tieto otázky odpovedajú v našej novoročnej ankete zástupcovia slovenských pivovarov. Dnes sa za pivovarníckym rokom 2024 obzerá Tomáš Dilong, výrobný riaditeľ pivovaru Pálffy Brauerei.

Ako hodnotíte rok 2024? Čo ho najviac charakterizovalo?

Rok 2024 pre Pálffy Brauerei bol významným rokom, ktorý sa vyznačoval viacerými aspektami. Predovšetkým sme sa zamerali na inováciu, stabilizáciu výrobných metód s dôrazom na udržateľnosť a použitie lokálnych surovín. S potešením môžeme oznámiť uvedenie na trh nášho nealkoholického piva Cisársky jazdec.

Ktoré veci sa vám v roku 2024 najviac podarili?

V uplynulom roku sme sa ako pomerne mladý remeselný pivovar zamerali na posilnenie našich marketingových a komunikačných stratégií. Zamerali sme sa na budovanie silnejšej komunity okolo našej značky, vrátane organizácie ochutnávok a podujatí, ktoré prispeli k prehlbovaniu vzťahov s našimi zákazníkmi a podporili sme lokálne, regionálne aj celoslovenské kultúrne aktivity.

S určitosťou však za najväčší úspech v roku 2024 považujeme zisk ocenenia Grand Champion za najlepšie remeselné pivo 2024 udelené Asociáciou malých nezávislých pivovarov Slovenska.

V roku 2024 ohlásilo mnoho pivovarov koniec. Podniká sa vám v sektore ťažšie? Aké zmeny by ste privítali?

Rok 2024 bol pre pivovarníkov veľmi náročný. Zvyšujúce sa náklady na suroviny, obalový materiál, personálne náklady ale aj zmeny v správaní spotrebiteľov. Jednou z najdôležitejších zmien, ktoré by sme privítali, je väčšia podpora malých a stredných pivovarov zo strany štátu, napríklad formou grantov, ktoré by pomohli prekonať aktuálne ťažkosti.

Rovnako by sme radi videli lepšiu spoluprácu medzi pivovarmi, posilnili marketingové aktivity a naše postavenie na trhu a prilákali nových zákazníkov. Za veľmi dôležité považujeme vytvorenie informačných kampaní, ktoré by priblížili náš výrobný proces a našu vášeň pre kvalitné pivo, mohla by priniesť nový záujem o lokálne produkty.

S akými ambíciami a plánmi vstupujete do roku 2025?

Pálffy Brauerei vstupuje do roku 2025 s jasnými ambíciami a víziou, ktorú chceme dosiahnuť, aby sme posilnili našu pozíciu na trhu a súčasne prispeli k rozvoju kultúry piva v našej oblasti.

Chceme si zachovať dôraz na kvalitu a tradičné receptúry, no zároveň ponúknuť v našej rade špeciálov „Sissin rozmar“ nové štýly piva ktoré odrážajú aktuálne trendy a preferencie spotrebiteľov.

Prečítajte si aj

Majiteľ pivovaru v posledný deň roka: „Končíme, nepredlžili nám nájom“

Snímka: Pálffy Brauerei