Leto sa celkom rozbehlo, čo tak pribrať do plaviek? Dáme si diétku z friťáku, ktorá nesie meno Sládkuf párek. Tým, že na „Záhorí“ máme slušnú zbierku dobrého piva, je o čom rozmýšľať. Ako vďaku za nedeľňajší Štrmákfest 2018 v Senici (teda domáci fest), ktorý som aj ja trošku obohatil týmto jedlom, som použil pivo Štramák polotmavý ležiak 12° samozrejme zo sladom Pale!
Potrebuješ
- 6 párkov (najlepšie čo zoženieš, podiel mäsa rozhoduje)
- 220 g sladovej múky (dá sa zohnať, ale lepšie keď sám namelieš, čerstvosť je základ)
- 200 g hladkej múky
- 1 vajce
- 1 lyžička prášku do pečiva
- ¼ lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžica soli
- Nové korenie čerstvo namleté (podľa potreby)
- 1 lyžička údenej mletej papriky
- 0,5l piva (najlepšie používať v závislosti od použitého sladu)
- 2 g čili (čo máš najradšej)
- Olej na vyprážanie
Postup
Všetky ingrediencie zmiešaj vo veľkej mise na redšie, rovnomerné cestíčko. Predvarený párok dôkladne obaľ v cestíčku a praž pri teplote 170°C štyri minúty. Sládkuf párek vytiahni na servítku a nechaj stiecť olej.
Keď už si tu, stačí otvoriť pivko. Najlepšie to, čo použiješ a dobrú omáčku.
Odporučil by som čokoládovú BBQ alebo banánový kečup.
Toto celé by mal spláchnuť dobrý ležiak!
NACHUŤ!
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.