Pivovar Buchvald: Slovenský pokračovateľ výborného ležiaku Kout

Pôvodne ste pivovar Buchvald mohli navštíviť v Poráčskej doline. Aj vďaka veľkému záujmu o ich pivo sa však pivovar presťahoval do Spišskej Novej Vsi a výrazne navýšil svoje kapacity. Základom ich ponuky je ležiak. K tradičnej dvanástke pridal pivovar aj desiatku. Majiteľ sa pritom hrdí tým, že jeho inšpiráciou je dnes už zatvorený pivovar Kout. A treba povedať, že ležiak z Buchvaldu je chuťovo podobný Koutu v tých najlepších časoch.

Adresa: Podskala 3240, 052 01 Spišská Nová Ves-Tarča

Zaradenie pivovaru: Pivovary Košického kraja

Telefón:  + 421 944 581 185

Mail: novotny@bbfenergy.sk

Web: Buchvald.sk

Sociálne siete: Facebook

Rok založenia: 2013

Typ pivovaru:  Produkčný pivovar

Ponuka piva: fľaškové aj čapované pivo

Ako sa pivovar predstavuje:  

Pri výrobe piva Buchvald dodržiavame klasické tradičné postupy, používame prvotriedne suroviny a následne dodržujeme potrebnú dobu ležania, ktorá je v našom pivovare až 12 týždňov. Klasický tradičný postup pre nás neznamená frázu na oklamanie spotrebiteľa. Riadime sa starým pivovarským zákonom, ktorý hovorí, že pri výrobe piva sa môže použiť len voda, slad, chmeľ a kvasnice, a behom výroby sa do neho nesmie nič pridať ani odobrať. Pivo Buchvald varíme bez kompromisov spomenutým spôsobom. Nepasterizujeme ho, nefiltrujeme, nepridávame žiadne stabilizátory. Zostáva čistým prírodným produktom. Používame slad z klasickej humnovej sladovne a chmeľ výhradne žatecký poloraný červeňák.

Prečítajte si aj

Pivovar Buchvald: Zostaneme pri ležiakoch, je to správna cesta