Pivovarníci majú za sebou mimoriadne náročný rok 2024. Aký bol? Priniesol aj nejaké pozitíva? Aj na tieto otázky odpovedajú v našej novoročnej ankete zástupcovia slovenských pivovarov. Dnes sa za pivovarníckym rokom 2024 obzerá Michal Mojžiš, majiteľ a sládok Hviezdoslavovského remeselného pivovaru Hvezdoň.
Ako hodnotíte rok 2024? Čo ho najviac charakterizovalo?
V uplynulom roku sa naplno prejavil dobeh udalostí, ktoré od roku 2020 sťažujú aj podnikateľské prostredie. Nežijeme jednoduché obdobie, nanovo si určujeme priority. V pivovare Hvezdoň sme sa zamerali na dokončenie reštaurácie Hvezdáreň v Hviezdoslavove.
Ktoré veci sa vám v roku 2024 najviac podarili?
Sme vďační za pozitívne hodnotenia zo súťaží. Preukázalo sa, že tvrdá práca prináša výsledky. Aj keď sa občas vyskytnú malé chybičky, poučíme sa a snažíme sa zlepšiť.
V roku 2024 ohlásilo mnoho pivovarov koniec. Podniká sa vám v sektore ťažšie? Aké zmeny by ste privítali?
Mrzí nás nielen zatvorenie prevádzok kolegov, ale aj celková situácia. Veríme, že ľudia sa opäť budú chcieť osobne stretnúť a porozprávať pri dobrom pive.
S akými ambíciami a plánmi vstupujete do roku 2025?
Otvoriť prevádzku v Hviezdoslavove a ponúknuť veľa dobrého piva a jedla. Máme v pláne otvoriť vo februári, určite dáme vedieť čoskoro. Ďakujeme všetkým zákazníkom a odberateľom za doterajšiu podporu a všetkým želáme úspešný rok!
Prečítajte si aj
Panský pivovar Bojnice: Radi by sme nadviazali nové kooperácie
Snímka: Pivovar Hvezdoň