Plzeňský Prazdroj oznámil, že Voľba sládkov končí

Voľba sládkov

Každý mesiac iné pivo. To bol systém, na ktorom bol dlhé roky založený program Voľba sládkov. Plzeňský Prazdroj však prekvapivo oznámil, že tento koncept v doterajšej podobe skončí. Má ho nahradiť nový formát.

Po novom 

Plzeňský Prazdroj hovorí, že reaguje na meniace sa potreby slovenských podnikov a reštaurácií. Svoj program Voľba sládkov spustil pred desiatimi rokmi v Českej republike a neskôr aj na Slovensku a každý mesiac prinášal pivné špeciály do približne tisícky pohostinstiev a reštaurácií. 

Teraz chce Prazdroj prispôsobiť ponuku piva jednotlivým prevádzkam. Nový program Špeciály z Prazdroja nebude ponúkať rovnaký špeciál pre všetkých, ale umožní reštauráciám a podnikom vybrať si z 10 rôznych druhov piva počas celého roka.

„Naše údaje ukazujú, že preferencie jednotlivých spotrebiteľov sa od seba výrazne líšia, a to aj podľa regiónov. Napríklad na severe Slovenska sú obľúbené horké a silné pivá, zatiaľ čo v Bratislave boli naopak najobľúbenejšie višňové pivá. Preto vychádzame v ústrety tejto potrebe,“ vysvetľuje Tomáš Drahoňovský, manažér obchodných inovácií Plzeňského Prazdroja.

Budú si vyberať 

Program Špeciály z Prazdroja umožní majiteľom podnikov prispôsobiť sortiment pív svojim hosťom. Celoročne bude pre návštevníkov podnikov k dispozícii ležiak chmelený štyrmi chmeľmi, doplnený o sezónnu ponuku v podobe Summer Ale a polotmavého ležiaka. 

Podniky si budú môcť vybrať aj pivo v štýle IPA alebo vianočný špeciál, ktorý Prazdroj pripravuje na koniec roka. Okrem toho celoročnú ponuku obohatia aj pivá z pivovaru Elektrárna, konkrétne Yuzu Ale a Cherry Sour Ale.

Ako hodnotíte krok Prazdroja zrušiť Voľbu sládkov a nahradiť ju iným systémom?

View Results

Loading ... Loading ...

Slovenskí pivári už majú možnosť ochutnať pivá z tohto experimentálneho pivovaru Plzeňského Prazdroja, a to vo vybraných alternatívnych prevádzkach, kde doteraz mali k dispozícii štyri druhy špeciálneho piva v tretinkových fľašiach.

Prazdroj bude v rámci nového programu naďalej variť niektoré pivá aj v spolupráci s minipivovarmi. „Majitelia podnikov budú mať z čoho vyberať. A bude len na nich, či budú chcieť svojim hosťom ponúkať niektoré z pív dlhšie obdobie, alebo budú svoje špeciály striedať v mesačnej alebo aj kratšej frekvencii. Veríme, že to prevádzkam prinesie nielen pridanú hodnotu, ale aj bohatší pivný zážitok pre ich hostí,“ naznačuje Drahoňovský. 

Prečítajte si aj

Vzniká nová aliancia. Chce zlepšiť postavenie remeselného piva v Európe

Snímka: Plzeňský Prazdroj