Remeselný vs. priemyselný pivovar. Dva svety, jeden problém

Pivovar. Text o rozvoji pivnej kultúry.

Počas leta ste si odo mňa mohli prečítať sériu článkov o slovenskej pivnej kultúre a o jej aktuálnych nedostatkoch. Na záver tejto série som si povolala dvoch výrazných a dôležitých zástupcov našej pivnej kultúry.

Dvaja povolaní

Jedným z nich je súčasný sládok roka Peter Demko z Piešťanského pivovaru Žiwell a druhým je Branislav Kubiš, obchodný riaditeľ pre predajný kanál reštaurácii a pohostinstiev pivovaru Plzeňský Prazdroj.

S oboma pánmi sme si „pomudrovali“ o tom, aká je momentálna situácia, ako priamo ich pivovary pivnú kultúru podporujú a aj o tom, čo sa u nich v najbližšom období chystá.

Rozvíjanie pivnej kultúry

Verím, že ich odpovede budú produktívne nie len pre samotných konzumentov, ale aj spätnou väzbou pre majiteľov podnikov.

Prečítajte si rozhovor s Petrom Demkom z Piešťanského pivovaru Žiwell

Peter Demko: Je smutné, keď sa pivovarník nadrie a podnik pivo pokazí

Prečítajte si rozhovor s Branislavom Kubišom z Plzeňského Prazdroja

Prazdroj: Ľudia vypijú tri špeciály, ale aj tak sa vrátia k ležiaku

***

Sheena Staley

Narodená a varená prevažne v Bratislave, chmelená od Čiech po Anglicko.  Momentálna rezidencia medzi Bratislavou a brehmi rieky Váh, na Posádke v Dvorníkoch. Milujem dobré pivo, medzi moje najoblúbenejšie patrí belgické pivo, kvalitná IPA či najnovšie ma pohltili sour (kyslé) pivá.  Okrem piva mi ku zdraviu treba už iba syry a hudbu.  Pivné, otázky, tipy či ponuky na spoluprácu mi môžte posielať na emailovú adresu sheenaisabeerdrinker@gmail.com. Sledovať ma môžete aj na Facebooku.

Obrázok od Free-Photos z Pixabay