Prvý nástrel: Pivovar Kaltenecker uvádza na trh pravidelne aj sezónne špeciály. Jedným z nich je aj pivo s názvom Healer Honey and Ginger. Charakterizuje ho nasledovne. „Pivo z radu „single malt“ z plzenského jačmenného sladu, s pridaním zázvoru, medu a pomarančovej kôry v procese varenia. Jedinečnosť dáva tomuto nápoju kombinácia dvoch nemeckých chmeľov. Magnum vytvára horkosť a chmeľu Spalter Selekt vďačíme za správnu arómu. Všetky ingrediencie spolu s pivovarskými kvasinkami majú dokázateľne vysoko pozitívne zdravotné účinky hlavne na tráviacu sústavu ľudského organizmu.“
Názov piva: Healer Honey and Ginger
Pivovar: Pivovar Kaltenecker
Druh piva: Ochutený ležiak
Krajina: Slovensko
Stupňovitosť: 12%
Obsah alkoholu: 5,5%
Zloženie: Voda, jačmenný slad, chmeľ, včelí med a čerstvý zázvor.
Cena: Za pivo sme zaplatili necelé dve eurá.
Farba: Svetlo-žltá. Pivo je jemne kalné.
Pena: Jemná, šľahačkovitá. Vysoko vystúpala, rýchlo spadla.
Vôňa: Sladová, náznakom zachytíte zázvor.
Chuť: Sladový nástup je nevýrazný, v bruchu vyskakuje jemná chuť medu, zázvoru i náznakov citrusu. Koncovka je horkastá len platonicky. Pivo pôsobí vodnato.
Zhrnutie
Ochutené pivá tu netestujeme často. A keď občas urobíme výnimku, zväčša nedopadne najlepšie. Tento kúsok vlastne potvrdzuje pravidlo. Pije sa ľahko, tóny sú pekne vyskladané, sú však málo hutné a nevýrazné. Všetko je urobené tak, aby nikoho neurazilo. Na jednej strane to nie je žiadny ohňostroj, na strane druhej sa to ľahko pije. A to je možno cieľ. Dávame veľmi slušnú šestku. Najmä dámam, ktoré nepreferujú klasické pivo, môže tento kúsok chutiť.