Beermalade: preferencie zákazníkov sa menia, niekedy prekvapivo

Beermalade

Rok 2022 mal priniesť zásadnú zmenu v boji s pandémiou. Aj ju priniesol, prišli však ďalšie problémy, ktoré nikto nečakal. Vojna na Ukrajine, inflácia a bezprecedentné zvyšovanie cien za energie výrazne poznačili rok 2022. A ako ho vnímali pivovarníci? Pýtali sme sa ich v tradičnej veľkej pivovarníckej ankete. Dnes odpovedajú Monika Nógellová a Imrich Nógell z prvého pivného džemovaru Beermalade.

Ako hodnotíte tento rok? Môžete na ňom nájsť niečo pozitívne?

Bol to ťažký rok, hlavne z osobnej stránky. Vďaka zdravotným ťažkostiam sme od augusta išli personálne na pol plynu. Napriek tomu, môžeme tento rok prehlásiť za celkom dobrý, aj keď sme sa stále naplno nezúčastňovali všetkých akcií, ktoré pôvodne boli v pláne.

Zvyšovanie cien sa dotýka všetkých odvetví. Ako zvládate rastúce náklady? Do akej miery vás ohrozujú?

Náklady idú hore a je to dosť neprjíjemné. Napriek tomu sme prvýkrát počas našej existencie zvýšili ceny, až teraz koncom roku. Čakáme na to, ako a či stúpne nájomné a energie. Zvýšené náklady nás môžu ohroziť, nakoľko naša Beermalade nie je základná potravina ani bežne konzumovaný produkt, tak pri neúmernom zvýšení cien môžeme prísť o zákazníkov.

Na ktorý produkt z vašej produkcie ste najviac hrdí? Viete prezradiť, či nastanú vo vašej produkcii zmeny v roku 2023? Na ktorý produkt sme najviac hrdí?

Odpoveď bude ako každý rok rovnaká. Na všetky. 3 Beermalade z našej ponuky získali prestížne ocenenie Great Taste Awards: Stupavar AIPA, Stupavar Smoked Porter, Donovaly Hajlander. Zmeny v sortimente? Určite budú. Pivá prichádzajú aj odchádzajú, preferencie zákazníkov sa menia, niekedy celkom prekvapivo, tak sa radi prispôsobíme.

S akými ambíciami vstupujete do roku 2023?

Prežiť túto dobu, zastabilizovať sa po turbulenciách v roku 2022, rásť. Čo by ste odkázali vašim fanúšikom? Jedno veľké ďakujeme. Veľmi si vážime vašu podporu aj v zlých časoch. A samozrejme prajeme pevné zdravie.

Prečítajte si aj

Galgan: Boli by sme radi, ak by sa nám podarilo zvýšiť kapacitu

Snímka: archív Beermalade