V čom je remeselné pivo krásne? Aj skutočnými príbehmi

Piešťanský pivovar ŽiWell, Unorthodox Brewing, svadba, svadobné pivo, sviatočné pivo ,

O definícii remeselného piva by sme sa mohli baviť veľmi dlho. Atribútov a parametrov na jeho rozlíšenie by sme mohli nájsť mnoho. Jedným z nich sú príbehy, ktoré dané pivá nesú. A nemyslíme tým tie umelé, ktoré vzniknú na oddeleniach marketingu či zaplatených agentúr. Najkrajšie sú tie príbehy, ktoré sú pravdivé. A ich ústredným motívom môže byť napríklad svadba.

Pivo a svadba

Nepíšeme to len tak. V týchto dňoch sme v chladničke jednej z mnohých slovenských pivoték objavili dvojicu pív, ktoré spája podobný príbeh. Konkrétne ich navarili sládkovia pri príležitosti svojej svadby. Hovoríme o pive Marry Me z dielne Piešťanského pivovaru ŽiWell a kúsku s názvom Point of No Return od Unorthodox Brewing.

Každé jedno z nich predstavil pivovar fanúšikom po svojom. „Vieme, že bežný človek o tom netuší, ale je to tak, aj pivovarskí sládkovia majú súkromný život. Dokonca exitujú pekné dievčatá, ktoré ich majú rady až tak, že si ich chcú zobrať. Takýto romantický príbeh sa prihodil aj nášmu hlavnému sládkovi a sládkovi roka v jednej osobe, Peťovi Demkovi,“ píše na sociálnej sieti ŽiWell.

Ten aj prezradil, že ľahká svadobná IPA bola reklamovaná kvôli málo ružovej farbe. Sládok to musel naprávať. „Zobral teda ešte poriadnu hrsť ibišteku, ruže, levandule pomiešal ich v dry hope s Citrou, Mosaicom a vzniklo prvé piešťanské svadobné pivo Marry Me,“ prezrádza pivovar.

Slovenský unikát

O svadobné pivo sa s fanúšikmi podelil aj Unorthodox Brewing. „Ako väčšina z vás už vie, 10. augusta sme sa oženili a na svadbe samozrejme nemohlo chýbať ani špeciálne pivo!!! Keďže sme ho navarili viac, chceli by sme sa oň podeliť aj s vami. Predstavujeme vám „Point of No Return“, Sour s mangom, ananásom, malinami a bergamotom, 3.5% ABV,“ napísal na sociálnu sieť pivovar.

Ide tak o slovenské unikáty a je fajn, že sa ocitli na trhu a sú dostupné aj pre bežných pivárov. Aj na tomto príklade si môžeme ukázať, v čom je čaro remeselného piva a prístupu ľudí, ktorí ho pripravujú a varia.

Je určite plus, že takéto príbehy píše slovenské pivo a môžeme sa tešiť aj na ďalšie. Verme, že ich bude ešte veľa.

Prečítajte si aj

Nemal čo čapovať, tak si s kamarátmi založili pivovar

Snímky: oPive.sk, pivovary