Pivovar Kvačany je opäť otvorený a prezrádza ďalšie plány

Kvačiansky pivovar - Kvačany

Na slovenskú pivovarnícku mapu sa po dlhšej odmlke vrátil pivovar Kvačany. Producent piva, ktorého nájdete na Liptove, už dnes ponúka trojicu vlastných pív a pre oPive.sk prezradil, aké plány má na hlavnú sezónu aj ďalšie mesiace.

Návrat po zatvorení

Pivári ho dlhé roky poznali pod menom Brontvai. V roku 2017 však jeho zakladatelia zmenili jeho meno na Pivovar Kvačany s cieľom reštartovať jeho pôsobenie. „Pre zmenu loga a názvu sme sa rozhodli kvôli inováciám, ktoré k podnikaniu patria. Chceli sme logo jednoduchšie a modernejšie, aby vystihovalo aj podstatu pivovaru podľa lokality,“ vysvetľoval  v apríli 2017 pre portál oPive.sk Jakub Brontvai.

Pivovar však na scéne nevydržal ani rok. Začiatkom roka 2018 majitelia oznámili, že s pivovarníctvom končia.  „Vážení priatelia a fanúšikovia, ďakujeme za prejavenú dôveru, ktorú sme dostávali počas 11tich rokov fungovania. Ako to už býva, všetko sa raz začína a všetko sa raz končí. Rozhodli sme sa ukončiť podnikanie v pivovarskom a reštauračnom biznise a sme veľmi radi, že veľká väčšina našich zákazníkov odchádzala od nás spokojná,“ napísali na sociálnej sieti.

Kvačiansky pivovar - Kvačany

Aj na oPive.sk sme informovali, že pivovar hľadá nového prevádzkovateľa. Nakoniec sa tak úspešne stalo až tento rok, keď pivovar otvoril brány 15. januára. „Rozhodnutie bolo ťažké, ale veríme, že vďaka nášmu kvalitnému pivku, dobrému jedlu a krásnej okolitej prírode sa nám aj v týchto ťažkých časoch podarí prilákať späť starých či už získať nových zákazníkov,“ hovorí pre portál oPive.sk Matúš Chorovský.

Ďalšie plány

Pivovar Kvačany dnes ponúka trojicu pív: svetlý ležiak – Golden Lager, vrchne kvasený Ale – Copper Lager a Stout – Black Star.  „Vo varení piva v našom pivovare bude pokračovať náš Sládok Ľubomír Chorovský, ktorý pre náš pivovar varí pivko už dlhé roky,“ prezrádza Matúš. Ten dodáva, že počas leta rozšíri ponuku aj štvrté pivo.

A kde môžete ochutnať ich pivo? „Pivo sa momentálne dá zakúpiť len v našom pivovare či už čapované alebo darčekové balenie, ktoré obsahuje selekciu našich pív,“ prezrádza Matúš. Ten však prezrádza, že pracujú na rozšírení predajných kanálov. Do budúcna plánujeme pivko predávať aj v určitých hoteloch, s ktorými chystáme spoluprácu a tiež na výdajných miestach po celom Slovensku,“ naznačuje.

Plánov majú na Liptove ďaleko viac. „Naše plány do budúcna sú hlavne pokračovať vo varení kvalitného pivka a dostať náš Kvačiansky pivovar do popredia ako tomu bolo v minulosti. Po letnej sezóne tiež plánujeme pre našich zákazníkov vybudovanie SPA priestorov, akcie ako dni piva, ochutnávky piva a tiež do našej ponuky zaradiť viacero nových druhov pivka,“ uzatvára Matúš Chorovský.

Prečítajte si aj

Najstarší reštauračný pivovar na Slovensku po rokoch opäť otvorili

Snímky: FB Pivovar Kvačany