Je čas bilancovať. Už o roku 2020 sme písali, že bol mimoriadne ťažký a pre gastroscénu asi najhorší v novodobej histórii. A to sme ešte nevedeli, že rok 2021 bude ešte ťažší. Na prelome rokov každoročne usporadúvame veľkú anketu medzi pivovarníkmi. Tejto tradícii sme ostali verní aj tentokrát. Dnes sa za rokom 2021 obzerá a plány na ďalšie obdobie prezrádza Marek Gehry z bratislavského pivovaru U Ábela.
Asi sa zhodneme na tom, že pre pivovary bol rok 2021 jedným z najťažších za posledné desaťročia. Ako ste ho vnímali?
Náš pivovar vníma rok 2021 rozpačito. Plný obmedzení a reštrikcií zo strany vlády, silné leto, kedy sme sa nezastavili a následne opäť chladná jeseň plná negatívnych nálad v spoločnosti a boja o holé prežitie. Na rok 2021 budeme neradi spomínať.
Vedeli by ste na roku 2021 nájsť nejaké pozitíva, ktoré váš pivovar posunuli vpred?
Samozrejme, na roku 2021 sa dá nájsť aj niečo pozitívne. Náš pivovar sa rozrástol o pár skvelých ľudí, úspešne sme sa zúčastnili súťaže v Budějoviciach so super oceneniami našich pív a na záver sme si užili jesenný Salón piva. Rozšírili sme distribučnú sieť a prenikli do nových distribučných kanálov.
Na ktoré pivo z vašej produkcie ste najviac hrdí? Viete prezradiť, či nastanú vo vašej produkcii zmeny v roku 2022?
Hrdí sme na všetky naše piva, dobre sa nám predávajú naše stálice, ale výborne sa ujala aj naša NEIPA Fufna.
S akými ambíciami vstupujete do roku 2022?
Do nového roka vstupujeme s ambíciou rozšírenia pivovaru, snáď už nebude tak poznačený Covidom. V pláne máme preniknúť na ďalšie trhy a naďalej tvrdo pracovať na zlepšovaní našich produktov a portfólia.
Prečítajte si aj
Pivovar Sessler: Veríme, že tento cirkus už v ďalšom roku skončí