Pivovarníci majú za sebou mimoriadne náročný rok 2024. Aký bol? Priniesol aj nejaké pozitíva? Aj na tieto otázky odpovedajú v našej novoročnej ankete zástupcovia slovenských pivovarov. Dnes sa za pivovarníckym rokom 2024 obzerá Jozef Pastier, sládok Prešovského pivovaru.
Ako hodnotíte rok 2024? Čo ho najviac charakterizovalo?
Rok 2024 hodnotíme ako úspešný, no zároveň ho vnímame ako odrazový mostík. Bol to rok reštartu nášho pivovaru a vytvorenia silných spoluprác, z ktorých by som rád vyzdvihol pivovar Steamrock.
Ktoré veci sa vám v roku 2024 najviac podarili?
Podarilo sa nám reštartovať pivovar a rozbehnúť ho na plné obrátky. Taktiež sme doplnili a vynovili vybavenie pivovaru, čo nám umožňuje neustále pracovať na zlepšovaní kvality našich produktov. Okrem toho sme kompletne vynovili a omladili dizajn celej značky a spustili sme nový e-shop.
V roku 2024 ohlásilo mnoho pivovarov koniec. Podniká sa vám v sektore ťažšie? Aké zmeny by ste privítali?
Trh a jeho podmienky sa neustále menia – rastú dane a ceny na vstupe, čo následne tlačí ceny koncových produktov nahor. Napriek tomu veríme, že tak ako sa chleba nepreje, tak sa pivo neprepije. Kvalitné pivo si svoju cestu k zákazníkovi vždy nájde. Pre nás je základom remeselná práca a pozitívne myslenie. Chcel by som vyzvať ľudí, aby sa stretávali, rozprávali a užívali si čas spolu – samozrejme aj pri dobrom pive.
S akými ambíciami a plánmi vstupujete do roku 2025?
Našou ambíciou je pokračovať v modernizácii technológií, aby sme nielen udržali, ale aj neustále zvyšovali kvalitu našich výrobkov. Ďalej chceme pracovať na silných spoluprácach, pretože v jednote je sila a budeme sa riadiť heslom: „Plechovka do každej chladničky.“
Prečítajte si aj
Pivovar Jajnekem: Rozšírili sme našu flotilu predajných prívesov
Snímka: Prešovský pivovar