Dnes ochutnáme ďalšie pivo z pivovaru Sandorf. Slovo ďalšie je v tomto prípade dôležité. Ešte pred Vianocami uviedol Sandorf na trh trojicu pív štýlu Sout. Všetky vychádzali z rovnakého základu. Niesli názvy: Chocolate Stout 16°, Coffee Chocolate Stout 16° a Barrel Aged Chocolate Stout 16°. Prvý z nich sme už ochutnali. Dnes ochutnáme tretí v rade. Ide o pivo, ktoré podľa pivovaru zrelo v dubovom sude po pivovici. V obehu bolo len 50 fliaš. My sme kúpili jednu za odvážnu cenu 6,60 eura.
Názov piva: Barrel Aged Chocolate Stout
Pivovar: Pivovar Sandorf
Druh piva: Stout
Krajina: Slovensko
Stupňovitosť: 16°
Obsah alkoholu: 7,1 %
Zloženie: Voda, jačmenný slad, chmeľ, kvasnice.
Cena: Za pollitrovú fľašu sme zaplatili 6,60 eura.
Farba: Čierna. Pri pohľade do protisvetla tmavo-hnedý odtieň.
Pena: Svetlo-hnedá. Jemná štruktúra, ktorá rýchlo padala.
Vôňa: Kombinácia vanilky, klinčekov, škorice, ale aj kokosu, kávy, čokolády a karamelu.
Chuť: Sladový základ je výrazný, rezkosť ideálna. V chuti nájdete kombo kávy, vanilky, kokosu, škorice, klinčekov či karamelu. Horkosť je jemná, doznievanie korenisté so sladkastým nádychom.
Zhrnutie
Ako keby ste v pive roztopili margotku aj kokosku. Vieme si predstaviť, že ak by ste na etiketu dali tento motív, bol by to hit. Pivo je voňavé, iskrivé a netuctové. Jednoducho také zimné iskrenie. Je zaujímavé, že to takto vypálilo. Alkohol je pritom schovaný. Za nás je to 8,5 bodu. Palec hore. Snáď si toto pivovarnícke smerovanie v Prievaloch udržia aj v ďalších mesiacoch. Bolo by to vítané oživenie slovenskej pivnej scény.