Keď sa pred rokom administrátor facebookovej skupiny Stupavar Beer Pub opýtal, či by fanúšikovia privítali, keby sa podnik vrátil do Starého Mesta, zavládlo všeobecné nadšenie. Príspevok získal vyše 400 lajkov a okomentovalo ho vyše 130 ľudí. To, čo sa zadalo ako úvaha, dostáva reálne kontúry. Prichádza Výčap na Medenej.
Kultový podnik
Stupavar pub na Prepoštskej ulici v Bratislave sa veľmi rýchlo zaradil medzi kultové pivné podniky v Bratislave. Nepotreboval na to luxus, obrie rozmery ani špeciálny prístup. Podnik dýchal neopakovateľnou atmosférou, ktorú nedokážete vytvoriť umelo.
Aj preto mnoho pivárov smútilo, keď podnik koncom roka 2020 zavreli. V tom čase naplno úradovala pandémia, ktorá kosila jeden podnik za druhým. Od zatvorenia podniku ubehli už takmer štyri roky, pamätníci sa však môžu opäť tešiť.
Stupavar pub sa totiž vráti na pivnú mapu Bratislavy. Majitelia pivovaru totiž našli novú lokalitu, v ktorej podnik znova otvoria. Vhodné priestory našli na Medenej ulici v Bratislave.
„Hľadali sme priestor, ktorý by bol v centre Bratislavy a zároveň mimo historického centra,“ prezrádza Ľuboš Kružic, spolumajiteľ a vedúci výroby pivovaru Stupavar. Podľa jeho slov začali s prerábkou priestorov. A podľa lokality dostane podnik názov Výčap na Medenej.
Všetko po starom
Ľuboš hovorí o tom, že koncept bude rovnaký ako v pôvodnom Stupavar pube. „Dokonca sa vráti aj pôvodná obsluha, ktorú ste poznali z Prepoštskej,“ prekvapuje.
Výčap na Medenej bude mať v ponuke desať narazených pív. „Chceli by sme ponúknuť celé portfólio pív, ktoré varíme. Plus sa v ponuke objavia aj pivá, ktoré v pivovare varia kočovné pivovary,“ prezrádza Ľuboš. Jemnou zmenou oproti pôvodnému konceptu bude ponuka jedla. Výčap na Medenej ponúkne studenú kuchyňu, keď bude plniť aj funkciu „lahôdkárne“.
Posilnenie tejto ponuky umožní podniku aj nová zostava majiteľov. K Ľubošovi a Lodzinkovi, ktorý stáli za pôvodným pubom, sa pridal aj Ladislav Bončo. Ten stojí za podnikom Clock-Block a jeho skúsenosti s kuchyňou chcú využiť aj na Medenej. Ide o overenú trojicu, ktorá stojí aj za bufetom Weranda.
Pivný podnik bude otvorený od druhej do dvanástej hodiny večer. V tomto úplne kopíruje nastavenie pôvodného pubu. Ak všetko pôjde podľa plánu, podnik by mohli otvoriť do konca novembra.
Prečítajte si aj
Na výčape majú 25 druhov piva. Podnik núkajú cez inzerát na predaj
Snímka: FB/Výčap na Medenej